
קובה אורז
רכיבים:
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
2 כוסות אורז
ביצה אחת
מלח, פלפל שחור
למלית:
חצי ק"ג בשר בקר טחון גס. לבקש מהקצב - יש להם מטחנה עם חורים גדולים יותר, מיוחדים לבשר לקובה.
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט בהראת עיראקי לחמין
אופן ההכנה:
1. הכנת המילוי
קוצצים את הבצלים, זורים עליהם מעט מלח, ומשהים בצד לחצי שעה
שוטפים את הבצלים, סוחטים אותם היטב מכל הנוזלים
מחממים שמן במחבת, ומטגנים בה את הבצלים עד להזהבה ושקיפות
מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב במזלג, שלא ייווצרו גושים, ומניחים לו להתבשל/להיטגן עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים מלח, פלפל שחור וקצת כורכום ובהראת ומערבבים
מורידים מהאש ומניחים להתקרר
2. הכנת המעטפת
שורים את האורז במים, מומלחים בכפית מלח, למשך כשעתיים-שלוש. מניחים את האורז במסננת, שיתנקזו כל עודפי המים.
מוסיפים לאורז את בשר העוף הטחון ומערבבים היטב.
מוסיפים ביצה אחת + מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
נותנים לתערובת האורז והעוף הטחון לנוח כחצי שעה, לספיגת טעמים והתגבשות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה